Voordelig online op je smartphone

Internet is een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. We shoppen online, sturen berichten naar vrienden en familie via het internet en kunnen zelfs online de boodschappen bestellen. Ook op de mobiele telefoon hebben veel mensen tegenwoordig internet. Wat is de meest voordelige manier om hier gebruik van te maken? In dit artikel behandelen we dit onderwerp.

Alleen betalen voor je sim-kaart

sim kaartVeel abonnement die enkele jaren geleden zijn afgesloten, waren een combinatie tussen een abonnement en een toestel. Je sloot dus een abonnement af, waarbij je direct een toestel kreeg van de provider. Dit betaalde je vaak zelf, in de vorm van een maandelijks abonnement. Door een groep consumenten werd er gedacht dat de telefoon daarom gratis was. Dat was niet het geval, want als je namelijk alleen het abonnement afsluit dan betaal je een stuk minder. Dat wordt ook wel SIMONLY genoemd, waarbij je dus geen telefoon krijgt. Daar zul je zelf zorg voor moeten dragen. Dat scheelt flink in de kosten, want zo’n abonnement kun je al afsluiten voor €3,- per maand. Probeer dat maar eens met een abonnement + telefoon, dat gaat je niet lukken..

Dus je moet zelf een telefoon kopen

Dat steeds meer consumenten voor deze vorm van een abonnement kiezen, geeft wel aan dat het populair is. De lage maandelijkse kosten zijn natuurlijk iets wat veel Nederlanders graag willen. Daar komt nog een ander voordeel bij. Je abonnement is namelijk niet gekoppeld aan je telefoon. Er gebeurd natuurlijk nog wel eens iets met een toestel, er komt bijvoorbeeld een barst in of de telefoon valt in een plas, dan betaal je niet nog maanden voor een telefoon die inmiddels al kapot is gegaan. Heb je nog een telefoon van je vorige abonnement? Als deze geen simlock heeft, kun je deze gewoon koppelen aan je nieuwe Sim Only abonnement. Je hebt dan helemaal geen nieuwe nodig. Natuurlijk kiezen sommige mensen er ook voor om een nieuw los toestel aan te schaffen. De kosten daarvoor zijn wel vrij hoog, een wat ouder model is vaak een stuk voordeliger in de aanschaf.