Nieuwe telefoon uitzoeken

Het is logisch dat je een mooie en snelle telefoon tot je beschikking wilt hebben. De meeste mensen gebruiken hun telefoon namelijk zeer intensief en dan moet het allemaal wel een beetje snel werken. Er komen steeds meer applicaties op de markt.

mobiele telefoonEn ook steeds meer updates voor bestaande apps, er zijn dan bijvoorbeeld weer nieuwe functionaliteiten toegevoegd of er zijn extra beveiligingen gekomen. Allemaal heel goed natuurlijk, maar je telefoon kan hierdoor wel trager worden. Het is dus helemaal niet zo vreemd dat je iedere 2 – 3 jaar een nieuwe telefoon neemt. Je hebt het gewoon nodig om bij te blijven.

Hier zitten natuurlijk wel kosten aan verbonden, maar je moet je wel realiseren dat een telefoon echt heel handig is. Je kunt nu altijd en overal dingen op internet opzoeken, ook kun je al je vrienden en familie met een paar klikken bereiken. Dat kon vroeger allemaal niet. Ook je e-mail checken en beantwoorden is allemaal mogelijk via de telefoon.

Je hebt in feite een kleine computer in je broekzak zitten. Een laptop of een computer is ook een investering, maar waarschijnlijk wel 1 die je minder vaak gebruikt dan je smartphone. Natuurlijk zijn smartphones prijzig in het gebruik, maar als je het gaat berekenen per uur of minuut valt het reuze mee. Je bespaard er ook een hoop tijd mee en je hebt geen MP3 of CD speler meer nodig voor je muziek, zoals dat vroeger wel nodig was. Als je op het punt staat om een nieuwe telefoon uit te kiezen dan heb je veel keuze. In dit artikel wat meer informatie.

Android of iPhone?

Een belangrijke keuze die je zult moeten maken is of je voor het Android besturingssysteem wilt gaan, of juist voor de iPhone. Dit is behoorlijk smaakafhankelijk. Vroeger zouden we gezegd hebben dat iPhone net iets beter was, Android was toen nog volop in ontwikkeling. Maar tegenwoordig kunnen we wel stellen dat Android minstens net zo goed is als iPhone, misschien zelfs wel beter. Bij een iPhone heb je over het algemeen een zeer gebruiksvriendelijke manier van bedienen. Alles is intuïtief te bedienen, maar het systeem is iets minder naar je eigen smaak in te richten.

androidDat is op zich helemaal geen probleem, Apple heeft er namelijk voor gezorgd dat alles duidelijk is en je zo kunt beginnen met de telefoon te gebruiken. Bij Android heb je over het algemeen iets meer mogelijkheden om het systeem te personaliseren. Je kunt bepaalde knoppen toevoegen op het scherm en je kunt op technisch gebied wat meer instellen. Als je nog geen keuze gemaakt hebt op dit vlak, raden we je aan om eens bij vrienden langs te gaan en eens met hun telefoon te spelen. Je komt er dan snel genoeg achter of je een iPhone of Android persoon bent. Vervolgens heb je keuze genoeg (op internet en fysieke winkels) om een telefoon uit te gaan zoeken.